Het meest bijzondere is nog wel de nieuwe glazen serverruimte die midden op de werkvloer staat. De verhuizing van alle servers en ander ICT-spul naar het nieuwe serverhok is bijna vlekkeloos verlopen.

Server boekhouding

Hoe goed je het ook voorbereidt en plant, er kunnen dingen stuk gaan”, zegt systeembeheerder Rick Val. “In dit geval was dat de server van de boekhouding. Daar kwamen we vrijdag overdag achter. Tijdens het vervoer bleek het moederbord kapot te zijn gegaan. Het is misschien niet de meest cruciale server die dan kapot is, want er waren nog gewoon backups en alleen de boekhouding maakt er gebruik van, maar de salarissen worden er wel mee uitbetaald."

De glazen serverruimte midden op de werkvloer van het nieuwe pand is heel wat anders dan de oude kelder waar het serverhok eerst bivakkeerde. Niet in de laatste plaats omdat het nog wel eens onder water liep.

Meer redundantie

Verder zijn er veel nieuwe ict-producten aangeschaft zoals een VoIP-telefooncentrale, een nieuwe UPS (Uninterruptible Power Supply) en een nieuwe server om meer redundantie te creëren om te kunnen virtualiseren.

Systeembeheerder Rick Val is een half jaar lang intensief met de verhuizing bezig geweest. Techworld heeft een serie van 5 interviews met hem gewijd aan de verhuizing en de invloed daarvan op de ict:

1. IT-Operatie Verhuizing: Slechts één server het raam uit! 2. IT-Operatie Verhuizing: Over Murphy en de watersnoodramp 3. IT-Operatie Verhuizing: Het is strak, doorzichtig en sexy? Een serverhok 4. IT-Operatie Verhuizing: Eerst meer virtualiseren 5. Verhuizen en ICT: een verhaal over voeten en aarde Meer foto's vind je hier.