Het netwerk is weer online en het bedrijf zet onmiddelijke en ´agressieve´ stappen om dergelijke storingen in het vervolg te voorkomen. Dat meldde Research In Motion-oprichter Mike Lazaridis tijdens een persconferentie vanmiddag.

Analyse

Een diepgaand onderzoek moet nog uitwijzen waarom de storing zo lang duurde en waarom de oplossing zo lang op zich liet wachten.

Core switch

Een hardwarecrash op maandag zorgde voor het uitvallen van de high capacity core switch, onmisbaar voor een goede werking van de infrastructuur. Onverwacht bleek de back-up switch, ondanks eerdere succesvolle testen, niet in staat om de datastroom over te nemen.

Het netwerk kreeg daardoor te maken met een data overload, wat ervoor zorgde dat de gebruikers in Europa, Afrika, India, het Midden-Oosten en delen van Zuid-Amerika zonder BB-services kwamen te zitten.

Lazaridis bood opnieuw zijn excuses aan en verzekerde dat RIM er alles zal doen om het vertrouwen terug te winnen. RIM heeft volgens hem jaren geïnvesteerd om een goede naam op te bouwen.