De nieuwe versie van Kazaa, Kazaa v3.0, is voorzien van een aantal nieuwtjes. Zo bestaat er de mogelijkheid om gratis een weblog te beginnen via het programma Typepad. Daarnaast is de voip-technologie van Skype geïntegreerd in de p2p-software.

Hierdoor kunnen Kazaa-gebruikers gratis bellen met hun p2p-software. Verder worden via het programma nog steeds gesponsorde muziekbestanden aangeboden van artiesten zoals Public Enemy en Steve Earle.

Het programma Skype werd vorig jaar september op de markt gebracht door Niklas Zennström en Janus Friis, de bedenkers van de Kazaa-software. Dit p2p-programma werd in januari 2002 verkocht aan het Australische bedrijf Sharman Networks.

Met Kazaa v3.0 probeert Sharman het bestaansrecht van het programma veilig te stellen. Sharman Networks ligt nog altijd overhoop met de Amerikaanse muziekindustrie vanwege vermeende schending van auteursrechten van Kazaa-gebruikers.

Mede door deze jacht op illegale activiteiten van Kazaa-gebruikers, is de populariteit van Kazaa het afgelopen jaar flink gekelderd. Het programma is nu door ongeveer 300 miljoen mensen gedownload. In mei 2003 was dit al 230 miljoen keer.