De New York Times bericht dat oprichters van Kazaa, Niklas Zennström en Janus Friis, de dienst begin 2010 willen introduceren. Atomico Ventures, de investeringsmaatschappij die de Zweden zelf opgericht hebben, financiert het project.

Om dit te bereiken moeten eerst nog licentiecontracten afgesloten worden met de platenmaatschappijen. Dat zal gezien hun verleden bij Kazaa, wellicht niet van harte gaan.

Onduidelijk is of Rdio de P2P-distributietechnologie Global Index gebruikt die Kazaa, Skype en Joost ondersteunt. Die technologie is nu onderwerp van een juridisch conflict tussen Skype-eigenaar eBay en Zennström en Friis, die Skype in 2007 verkochten. Ze hielden de rechten op de distributietechnologie bij de verkoop echter zelf.

Spotify

Rdio zal bij de introductie vooral concurrentie ondervinden van Spotify, een streaming dienst die op dit moment sterk in populariteit groeit, en waar de grote platenmaatschappijen een financieel belang in hebben. Spotity, ook al opgericht door een Zweed, heeft momenteel meer dan 5,5 miljoen gebruikers. Een kleine tien procent van heeft volgens het bedrijf een betaalde account.