Kerio is vooral bekend van zijn firewall- en mailserversoftware. Eset is in Nederland met name bekend van zijn antivirussoftware NOD32.

Volgens Eset en Kerio staat een computer aan gemiddeld 1600 aanvallen per dag bloot. "De beste verdediging bestaat uit een proactief afweersysteem en daarom verenigen Kerio en Eset hun krachten", aldus de twee bedrijven.

In de praktijk komt dit er op neer dat de Kerio Winroute Firewall en Kerio Mailserver met de NOD32-scansoftware van Eset worden gebundeld. Het gebundelde pakket is te koop via internetprovider BIT en NOD32 Nederland.

Narigheid

Eset is een relatief onbekende speler op de Nederlandse markt, waar het sinds begin van dit jaar actief is. Net als de concurrentie wil de beveiligingsfabrikant een compleet beveiligingspakket bieden dat naast virusbescherming ook protectie tegen andere narigheid bevat, zoals spyware.

Een complete suite is echter nog niet beschikbaar. Eset werkt nog aan een goede spamtool en een betrouwbare firewall. Betrouwbaarheid gaat in dezen voor snelheid, zo stelt Nienke Ryan van NOD32 Nederland.