In een brief, die maandag wordt opgesteld, eisen zij van het technologiebedrijf dat de afbeeldingen van de kathedraal uit het spel worden verwijderd of dat het spel uit de handel wordt genomen. Ook willen zij dat Sony zich verontschuldigt voor het gebruik van de kathedraal, zo meldt de BBC.

Daarnaast willen zij dat Sony een substantiële donatie doet van de winst die zij maken op het spel, zodat de kerk beter in staat is om jongeren tussen de achttien en de dertig beter te bereiken en vragen zij Sony bovendien anti-wapencampagnes in Manchester te ondersteunen.

Een woordvoerder van de kerk zegt dat de kerk veel e-mails heeft ontvangen waarin steun wordt betuigd. Sony stelt dat het alle benodigde goedkeuringen in handen had om het Playstation-spel Fall of Man te ontwikkelen. De kerk trekt dit echter in twijfel en heeft al eerder gedreigd met juridische actie tegen het bedrijf.

Sony heeft ongeveer één miljoen exemplaren van het spel verkocht. Het bedrijf geeft aan dat het maandag contact opneemt met de vertegenwoordigers van de kerk.