Phillips had bij secretaresse Jenny Amner geklaagd over wat ketchup die zij op zijn broek had gemorst. In de e-mail vroeg de topadvocaat haar om de schoonmaakkosten à raison van vier pond (zes euro) te betalen.

Toen Amner, die net haar moeder had begraven, terugkwam op haar werk, vond ze daar bovendien nog een briefje van Phillips op haar bureau, zo meldt VNUNet. Daarop besloot ze de topadvocaat terug te mailen, met een cc-tje naar wat collega's.

"Wat betreft onderstaande e-mail: ik bied mijn verontschuldigingen aan dat ik hier niet eerder op ben teruggekomen", schrijft de secretaresse. "Maar als gevolg van mijn moeders plotselinge ziekte, overlijden en begrafenis had ik wat dringender zaken aan mijn hoofd dan uw vier pond."

"Ik bied nogmaals mijn verontschuldigingen aan voor de ketchup die ik op uw broek heb gemorst. Het spreekt voor zichzelf dat uw financiële noden als vennoot veel groter zijn dan die van een simpele secretaresse als ik."

Amners collega's vonden de mail zo grappig dat ze 'm verder doorstuurden. Inmiddels is de mail in talloze inboxen op advocatenkantoren over de hele wereld beland. Eén troost voor Phillips: Amner heeft hem zijn vier pond betaald.