Kijkshop is door de rechter veroordeeld tot het betalen van zo'n 70.000 euro aan de Italiaanse pc-leverancier Olidata in een langslepende zaak rond de verkoop van zo'n 400 pc's. De machines werden in 2006 door Kijkshop via een tussenpersoon besteld bij het Italiaanse Olidata, maar daarna ging er van alles mis, zo meldt Emerce.

19 pc's verkocht, 23 gestolen

Van de pc's werden er slechts 19 verkocht voor de oorspronkelijke prijs van 530 euro per stuk. Bij het dievengilde bleken de pc's meer populair: volgens Kijkshop werden er 23 machines gestolen uit de filialen van het winkelbedrijf. In ieder geval schoot het niet op en Kijkshop wilde de onverkochte pc's retour sturen.

En daar ging het mis. De pc's bleven lang in een distributiecentrum staan omdat de Italianen herhaaldelijk niets van zich lieten horen op verzoeken van Kijkshop om een adres te geven waar de retouren heen moesten.

Kijkshop verkoopt restant tegen dumpprijs

Uiteindelijk nam Kijkshop de pc's weer terug en verkocht de partij voor de helft van de prijs via het internet. Dat was weer tegen het zere been van Olidata, dat de originele verkoopsom van Kijkshop eiste, 212.000 euro.

De rechter heeft nu besloten dat Kijkshop de uiteindelijke werkelijke verkoopsom minus de gemaakte kosten moet overmaken naar Olidata. Dat komt op 63.767 euro, plus de vergoeding van de eerste verkochte pc's en de gestolen waar, ad 20.572 euro.


Van bellende containers tot the Internet of Things