De sluiting van de website is volgens de woordvoerder van Kijkshop, Judith Brouwers, te wijten aan de interne situatie bij Shops at Work, de exploitant van de site. "Ze zijn bijna failliet, geloof ik. En dat is een groot probleem. Consumenten zien onze naam staan en verwachten dat wij de problemen gaan oplossen, terwijl de verantwoordelijkheid bij Shops at Work ligt. We gaan ons uiterste best doen om de consument tegemoet te komen als Shops at Work dat niet lukt."

Noemer

Op Kijkshop ICT werden ict-gerelateerde artikelen verkocht door de firma Shops at Work. De betrokkenheid van Kijkshop bij de winkel was beperkt. "Kijkshop ICT was een separate website waarop artikelen werden aangeboden die voor 100 procent verschilden van onze eigen producten", legt Brouwers uit. "Shops at Work mocht de artikelen onder onze naam aanbieden en onze naam stond soms op het pakket bij de levering, maar dat was het ook wel."

Toekomstmuziek

Kijkshop.nl verkoopt op de eigen website ook ict-gerelateerde producten. Brouwers sluit de komst van een nieuwe website, speciaal voor dat soort artikelen, niet uit. "Alleen is dat nu nog te vroeg om te zeggen. Dat is toekomstmuziek. Maar in ieder geval gaan we dan in zee met een andere exploitant en niet met Shops at Work."