De deal tussen Nortel en Avaya, waarbij de tweede bijna een half miljard dollar neerlegt voor onder andere de switches en routers, kwam eind vorige maand voor het eerst aan het rollen. De enterprise solutions-divisie is door de geplaagde telco in de uitverkoop gedaan, en totnogtoe is Avaya de hoogste bieder. Ook de Wireless-divisie gaat er bij Nortel uit, waarschijnlijk naar Ericsson die Nokia-Siemens heeft afgetroefd.

Contracten

Toestemming van de rechters is nodig omdat de overgebleven Nortelklanten potentieel de dupe kunnen worden van de overdracht. Uiteindelijk kan de nieuwe eigenaar besluiten welke contracten worden behouden, en welke worden opgezegd, zo schrijft persbureau Reuters in zijn nieuwsbericht.

Onder die klanten zitten vooral bedrijven met telecomapparatuur, en Avaya houdt in die sector iedereen waaronder netwerkreus Cisco op achterstand. Waarschijnlijk is het Avaya vooral te doen om het netwerk van wederverkopers van Nortel, en worden de systemen zelf geleidelijk vervangen door Avaya-hardware, maar daarover klapt het bedrijf niet uit de school.

Sinds begin dit jaar is de malaise bij Nortel aan de oppervlakte gekomen. Het bedrijf moest gedwongen faillesementsbescherming aanvragen, en sindsdien lopen klanten bij drommen weg. Toen al gaven analisten aan tegenover Techworld dat een doorstart voor het bedrijf in het verschiet lag. Die komt dus in ieder geval minus de enterprise-apparatuur. Nog in mei heeft Nortel nieuwe switchinghardware op de markt gebracht.

Nu dat de rechters toestemming hebben gegeven voor de verkoop, is het voor Avaya duimen dat andere kapers voor 4 september niet met een hoger bod komen. Bron: Techworld