Sinds maandag kampt de bank met een storing die mutaties bij geld- en betaalautomaten vertraagd verwerkt, zo laten reacties op Twitter en de site Allestoringen.nl zien. Hierdoor hebben klanten die gebruik maken van internet- en mobiel-bankieren geen recent saldo-overzicht. Tijdens een herstelprocedure heeft de bank vervolgens bij verschillende klanten dubbele bedragen afgeschreven.

ABN Amro laten klanten in duister

ABN Amro geeft geen nieuws op de eigen website waarmee de klanten op de hoogte worden gehouden van de storing en de acties die de bank daarop neemt. "Maar klanten kunnen natuurlijk altijd terecht op de social media waar we wel communiceren over de storing", zegt woordvoerder Karin de Vries namens ABN Amro.

ABN Amro weet niet wat de oorzaak is, zo laat de bank in een officiële reactie weten. Ook is niet bekend wanneer de storing is verholpen. Vragen van Webwereld worden later beantwoord, zegt woordvoerder De Vries. Klanten van de bank krijgen wel de garantie dat zij niet gedupeerd worden door de aanhoudende storing en dat de dubbel afgeschreven bedragen zo snel mogelijk weer teruggeboekt worden.