De klagers maken gewag van ernstige mankementen aan de Zip-drives: deze willen geen schijven meer lezen en maken alleen nog een luid klikkend geluid. In nieuwsgroepen wordt dan ook al gesproken van de 'Click of Death' – analoog aan de 'Ping of Death', het commando dat aan webservers kan worden gestuurd om computers op hol te laten slaan. Over de oorzaak is niets bekend: Iomega heeft officieel nog niet op de berichten gereageerd: op de website van het bedrijf is er niets over te vinden. Wel is er contact geweest met enkele klagers. Sommigen hebben een nieuwe drive gekregen.

Volgens de samenstellers van de New Unofficial Iomega Page doet het probleem zich alleen voor bij de 'klassieke' Zip 100MB: niet bij de Zip Plus, een nieuwe variant met aansluitingen voor zowel parallelle poorten als SCSI-verbindingen. Ook het jongste product van Iomega vertoont geen mankementen: Clik, een opslagmedium van 40 MB voor draagbare computers, digitale camera's, PDA's en portable telefoons.

Op de The Unofficial Iomega Click of Death Page is het geluid van een 'dode' Zip-drive te horen (in de vorm van een WAV-bestand van acht seconden). De samenstellers van deze homepage raden de aanschaf van Zip-drives af.

Over de omvang van 'Click of Death' is niets bekend: sommige gebruikers zeggen alleen problemen te hebben met Zip-schijven die met een wachtwoord zijn beveiligd. Als ze die weghalen kan de drive de schijf weer gewoon lezen.