Het minimale doel voor deze inzamelingsactie is gehaald, stelt de klokkenluiderssite op Twitter. Dat minimum wordt in het bericht weergegeven als "200k/600k", in dollars. Eerder heeft de site de deuren gesloten in afwachting van de benodigde fondsen.

Wikileaks heeft 600.000 dollar nodig om zowel de site draaiende te houden als personeel te kunnen betalen. Indien alle medewerkers op vrijwillige basis voor Wikileaks werken, is slechts 200.000 dollar nodig. De klokkenluiders stellen dat er in ieder geval genoeg geld is om het dit jaar nog uit te houden.

Subsidie

De uitgever van de site heeft ook een financieringsverzoek ingediend bij het subsidieprogramma News Challenge van de Amerikaanse Knight Foundation. Van dat fonds wil de organisatie het liefst 532.000 dollar hebben. De inschrijfperiode voor dat programma is inmiddels gesloten. De aanvragen worden in maart beoordeeld en in juni bekendgemaakt.

Op de homepage van het nog altijd gesloten Wikileaks staat een ouder bericht waarin wordt gemeld dat er 130.000 dollar is opgehaald. Naast geld vraagt de site ook om technische en juridische hulp.

De inzamelingsactie liep in januari nog spaak toen online-betalingssysteem PayPal het account van Wikileaks op slot gooide. Dat probleem werd binnen enkele dagen verholpen.

Update: De Nederlandse startup TipiT.to is in het - tijdelijke - gat van PayPal gedoken en heeft donaties voor Wikileaks opgevangen. Dit meldt de 'fooienpotsite' in een tweet aan Webwereld. De huidige top 10 van donaties bestaat voor 8 stuks uit schenkingen aan Wikileaks. Overigens kampt TipiT zelf nu met downtime, meldt het in een tweet.