Dat stelt ex-werknemer Maya Raber die een rechtszaak heeft aangespannen tegen Kodak, zo schrijft Eetimes. Raber is naar eigen zeggen ontslagen omdat zij geklaagd heeft over de manier waarop het bedrijf met digitale foto's omspringt. "Kodak negeert de wensen van de consument om zo geld te besparen", aldus Raber in een verklaring. Een woordvoerder van Kodak ontkent de beschuldigingen.

Raber werkte bij Kodak als director of engineering en was in die functie nauw betrokken bij de softwareontwikkeling van het bedrijf. Zij en enkele andere werknemers hebben geklaagd over de plannen om kosten te besparen. Deze groep werknemers heeft ook alternatieven aangedragen, stelt Raber. Desondanks zette het bedrijf zijn plannen door om foto's van klanten ongevraagd te comprimeren, aangezien deze klanten 'dat toch niet snappen', stelt Raber.

"We comprimeren geen foto's zonder toestemming van de klant", stelt de woordvoerder van Kodak. "Kodak verzekert dan ook dat er helemaal niets klopt van de beschuldigingen."