Beide bedrijven hebben de meeste patenten in handen als het gaat om de zogenoemde Organic Electroluminescence Displays (OELD). Ze werken al geruime tijd samen bij de ontwikkeling van prototypes van dit soort beeldschermen.

OELD's worden ook wel Organic Light-Emitting Diodes genoemd. Deze beeldschermen worden door velen gezien als de opvolger van de huidige LCD-schermen (Liquid Cristal Display).

Het grote voordeel van OELD is dat de schermen helder zijn en in staat zijn bij een hoge resolutie snelbewegende beelden probleemloos af te beelden. Twee zaken waar huidige LCD-schermen nog wel eens last mee hebben.

Wellicht het grootste voordeel van OELD-schermen is de zuinigheid. Omdat ze geen achtergrondlicht nodig hebben (wat bij LCD wel het geval is) verbruiken ze veel minder stroom. Dat biedt met name mogelijkheden voor de markt van draagbare computers.

Op dit moment worden monochrome OELD-schermen al op kleine schaal toegepast zoals in mobiele telefoons en in autoradio's. Sanyo demonstreerde onlangs nog een UMTS-telefoon met organisch beeldscherm.