Google toont geen advertenties meer op de zoekresultatenpagina van IncrediMail en heeft het AdSense account van het bedrijf opgeheven, meldt Reuters. Met het AdSense advertentieprogramma kan een bedrijf relevante advertenties op haar website tonen en zo geld verdienen.

Bij opening van de beurs was IncrediMail 45 procent in waarde gedaald. Op het moment van schrijven is de koers iets omhooggekrabbeld naar een verlies van dertig procent. Voor de bekendmaking was Incredimail 48,9 miljoen dollar waard. Op dit moment nog maar 30,7 miljoen.

Onduidelijke reden

Het is onduidelijk waarom Google besloot IncrediMail in de ban te doen. Beide bedrijven willen niet op de zaak reageren. Er wordt gespeculeerd dat het om klikfraude zou kunnen gaan, het expres klikken op de advertenties om meer geld te verdienen. Doorgaans wordt dergelijke fraude door Google zwaar bestraft. Als dat het geval is zal IncrediMail moeite hebben om een andere advertentiedeal aan te gaan met bijvoorbeeld Yahoo of Microsoft.

Incredimail ontwikkelt software om onder andere multimediale e-mails te versturen. Ook maakt het bedrijf screensavers en bureaubladachtergonden. Het bedrijf zegt dat er overleg was met Google om het niet nader benoemde geschil met de zoekgigant te verhelpen. IncrediMail bevestigde dat Google's Adsense in 2006 en 2007 significant heeft bijgedragen aan het bedrijfsresultaat.

Omzet

IncrediMail verdient geld aan het verkopen van softwareproducten, abonnementen die toegang geven tot haar database en door de verkoop van betaalde advertenties, staat te lezen op de website van het bedrijf. De advertenties, keywords en gesponsorde links worden geïntegreerd in de website en het e-mailprogramma. De waarde van een aandeel Incredimail daalde naar 2,50 dollar.