Het overnamebod van Microsoft op Yahoo is inmiddels ruim een jaar geleden. Nu zijn beide bedrijven weer in gesprek, meldt Kara Swisher die blogt voor The Wall Street Journal. Zij baseert zich op bronnen die meer weten van de gesprekken. Microsoft en Yahoo willen nog steeds concurreren met Google. Dat lukt ze in hun eentje tot op heden niet. Het aandeel van beide bedrijven op ze de zoekmarkt is het afgelopen jaar afgenomen.

Uit een onderzoek van Hitwise van afgelopen week bleek dat Google ongeveer 72 procent van alle zoekopdrachten in de VS voor zijn rekening neemt. De cijfers gelden voor de maand maart. In diezelfde periode verwerkte Yahoo 16 procent van de zoekopdrachten en Microsoft verwerkte slechts 5,5 procent.

Koers schiet omhoog

Volgens analisten is een samenwerking in het belang van beide bedrijven. Zij zouden alleen het hoofd kunnen bieden aan Google met een bundeling van krachten. Sinds het afketsen van de volledige overname heeft Microsoft-ceo Steve Ballmer meermaals te kennen gegeven nog wel interesse te hebben in de zoek- en advertentiedivisie van Yahoo.

Na het nieuws over de gesprekken steeg de beurskoers van Yahoo volgens persbureau Bloomberg met 7,1 procent. De koers van Microsoft daalde 8 cent, terwijl de koers van Google op de beurs licht steeg. Yahoo en Microsoft hebben niet gereageerd op het nieuws.