Als de overeenkomst door de filmstudio's en -maatschappijen wordt ondersteund mogen consumenten een backup maken voor het geval de originele versie wordt beschadigd, zegt Michael Ayers, een vertegenwoordiger van de industriegroep die aacs onder licentie heeft gebracht.

Aacs-beveiliging wordt gebruikt op hd-dvd en Blu-ray om te voorkomen dat gebruikers de dvd's gaan kopiëren. Het concept, dat 'managed copy' wordt genoemd, zou een van de sterkste argumenten tegen drm-technologie onderschrijven. Nameijk dat gebruikers het recht hebben om content waarvoor zij hebben betaald ook te bekijken op een ander digitaal systeem of apparaat.

Op dit moment wordt er onderhandeld over de licentieovereenkomst tussen Aacs Licensing Adminstrator en bedrijven die gebruikmaken van aacs-technologie, zoals filmmakers. Aacs LA-leden zijn onder andere Sony, IBM, Walt Disney, Warner Bros. en Microsoft.

Aacs LA probeert de studio's over te halen om managed copy te ondersteunen en consumenten tenminste toe te staan om een kopie te maken. "Het idee is dat bedrijven extra geld kunnen gaan rekenen afhankelijk van het aantal kopieën dat zij toestaan aan de consument", zo stelt Ayers. "Aacs LA gelooft dat er met een managed copy-optie meer dvd's over de toonbank zullen gaan. De studio's moeten daar ook rekening mee houden bij een prijsbepaling."