Gebruikers van Gmail kunnen binnen enkele dagen bijlages tot wel 10GB toevoegen aan hun e-mailberichten. Google integreert zijn cloudopslagdienst Drive in Gmail. Die koppeling zorgt ervoor dat er bijlages die vierhonderd keer zo groot zijn kunnen worden meegestuurd, schrijft Google in de aankondiging op zijn blog.

Momenteel is de maximale grootte van een bijlage nog 25 MB. Er zijn wel enkele voorwaarden voor het gebruik van Drive binnen Gmail. Zo moeten gebruikers zijn overgestapt naar de nieuwe interface voor het opstellen van nieuwe e-mails. Deze worden sinds eind vorige maand optioneel geopend in een nieuw venster. Met de nieuwe methode zijn alle functies van Gmail gelijktijdig met het schrijven van een bericht te gebruiken.

Bestanden openbaar delen

Ook controleert Google of de bijlages vanuit Drive gedeelde bestanden zijn. Wanneer dit niet het geval is, wordt de gebruikers automatisch gevraagd of dit alsnog nodig is. Daarvoor hoeft de gebruiker de Gmail-omgeving niet te verlaten. Google zorgt er namelijk voor dat er binnen e-mails directe links naar Google Drive worden geplakt.

Het Drive-logo verschijnt onderaan een nieuw bericht: Klik voor groot
De controle of Drive-bijlages gedeeld staan met ontvangers: Klik voor groot