UPDATE: stichting BREIN laat er geen gras over groeien en heeft de site offline gedwongen. De beheerder is blijkbaar akkoord gegaan met een schikking, de site toont nu een melding van de stichting.

Het kat en muisspel tussen het razend populaire Popcorn Time en BREIN is nog in volle gang maar een nieuw hoofdpijndossier duikt alweer op voor de anti-piraterijstichting. Vorige week vertelde directeur Tim Kuik nog aan Computerworld dat het offensief tegen Popcorn Time noodzakelijk is omdat de software en dienst in korte tijd "ongekend populair" is geworden in Nederland.

Maar Nacho Time gaat nog een stap verder. Zelfs het downloaden van software is niet nodig omdat de illegale streamingdienst rechtstreeks in een HTML5-ondersteunende browser werkt. Tenminste, op die manier kunnen films direct worden bekeken. De aangeboden series op nachotime.io (een tld uit het Brits Indische Oceaanterritorium, jawel) leiden nog wel naar torrentlinks.

Browserkopie

Zo blijven piraten met innovatieve diensten komen. Sinds de perikelen bij de beruchte torrentsite The Pirate Bay (uit de lucht, terug online, invallen, etc.) leek Popcorn Time lange de tijd de beste papieren te hebben als de populairste opvolger.

Maar browserkloon Nacho Time, die vermoedelijk na een take down op nog veel meer domeinen aangeboden zal worden, betekent nog meer hoofdpijn voor de Nederlandse anti-piraterijstichting.

Nacho Time is momenteel soms onbereikbaar. Hier een impressie: Klik voor groot