Celstraf voor ex-medewerker Motorola na stelen bedrijfsinformatie

De Amerikaanse rechter heeft uitspraak gedaan in de rechtszaak tegen de 41-jarige vrouwelijke dief van meer dan duizend bedrijfsdocumenten van Motorola. De van origine Chinese Hanjuan Jin die negen jaar voor het bedrijf heeft gewerkt, probeerde in 2007 bedrijfsgeheimen naar China te smokkelen, maar werd onderweg al betrapt op het vliegveld van Chicago. Jin moet per oktober alsnog 4 jaar de gevangenis in, meldt Reuters.

De rechter spreekt van doelgerichte diefstal van Amerikaanse handelsgeheimen en neemt de zaak hoog op. Naast de celstraf krijgt de vrouw een boete van 20.000 dollar. De zaak dient volgens de aanklagers als voorbeeld voor het beschermen van de economische belangen en nationale veiligheid van Amerika. Toch mag Jin niet klagen, de maximum straf die de rechter had kunnen geven was 30 jaar cel.

HTC weigert schikking met Apple in patentoorlog

Er komt geen schikking in de patentzaak tussen Apple en HTC als het aan de Taiwanese fabrikant ligt. HTC-topvrouw Cher Wang stelt dat het bedrijf uitstekende vaardigheden heeft in innovatie en heeft voldoende vertrouwen in een goede afloop bij het juridische touwtrekken tussen de twee, schrijft Digitimes. Aanleiding van de uitspraak zou de recente gevoelige nederlaag van Samsung op Apple zijn.

De patentstrijd tussen HTC en Apple bij onder meer de Amerikaanse International Trade Commission (ITC) en verschillende rechtbanken leverde de laatste jaren beide bedrijven eigenlijk weinig goeds. Zo werd een importverbod op iPhones, iPads en iPods al eens afgewezen, bleek het gebruik van grafische chips geen diefstal, maakte HTC geen inbreuk op patenten van Apple en andersom. Toch is het begraven van de strijdbijl geen optie. Wordt vervolgd.

HP zet groot in op nieuwe Windows RT-apparaten

HP heeft donderdag in de aanloop naar de release van Windows RT alvast drie op dat nieuwe systeem afgestemde apparaten gepresenteerd. Naast twee reguliere notebooks komt HP met een hybride tablet. De Envy X2 heeft een traditioneel toetsenbord dat kan worden losgekoppeld van het 11.6 inch touchscreen-beeldscherm.

De Envy X2 heeft twee camera's, een standaard 64 GB SSD en NFC-ondersteuning voor het delen van content. De twee notebooks zijn wat conventioneler. De Spectre XT TouchSmart is een 15 inch ultrabook die met verschillende specs op de markt komt. De Envy TouchSmart Ultrabook 4 is met 14 inch iets kleiner en kan - optioneel - grafisch worden opgevoerd. De drie modellen komen dit jaar eerst uit in Amerika.