Braziliaanse iPhone draait Android

Het Braziliaanse bedrijf Gradiente verkoopt waarschijnlijk als eerste elektronicafabrikant ter wereld een iPhone, draaiend op besturingssysteem Android. En dat mag, meldt MacWorld UK, want het bedrijf heeft sinds 2000 de officiële merkrechten in Brazilië op de naam iPhone. Bij een soortgelijke zaak in Mexico probeerde Apple het met een rechtszaak, dat het verloor.

Klik voor groot

Na 12 jaar maakt Gradiente ook gebruik van de naam. De iPhone NEO One is een Android-telefoon van 300 dollar zonder overeenkomsten met Apple's smartphone, dat zelf de naam iPhone in 2006 registreerde. De verkoop van de Android-iPhones in Brazilië gaan vermoedelijk nog even door. Volgens AP heeft Gradiente de exclusieve rechten bemachtigd tot 2018.

Jacht Jobs ligt vast in Amsterdam

Het privéjacht dat Steve Jobs samen met Philippe Starck heeft ontworpen, ligt al sinds woensdagavond vast in de haven van Amsterdam. De Franse ontwerper Starck eist namelijk meer geld van de advocaten die gaan over het nalatenschap van de wijlen Apple-oprichter. Hij heeft nu via de voorzieningenrechter van Amsterdam een beslag gelegd op het jacht van 80 meter.

Volgens Starck, die bevriend zou zijn geweest met Jobs, is er sprake van een achterstallige betaling van 3 miljoen dollar, schrijft The Register. Het jacht genaamd 'Venus' werd na zes jaar ontwikkeling eind oktober te water gelaten in Aalsmeer bij de Koninklijke De Vries Scheepsbouw, een jaar na de dood van Jobs.

'HTC bouwt twee Windows RT-tablets'

Volgens Bloomberg heeft HTC voor volgend jaar twee Windows RT-tablets in de maak. Het gaat om een 12-inch en ook een 7-inch model, een grootte die nu nog niet op de markt is met dat besturingssysteem. De twee tablets met ARM-processors staan gepland voor het derde kwartaal van 2013, melden bronnen aan het financiële persbureau.

HTC mocht in eerste instantie van Microsoft niet meedoen aan de ontwikkeling van tablets met Windows 8. In september voegde HTC zich daarentegen wel in het rijtje van Samsung, Nokia en Huawei als de vierde lanceringspartner voor Windows Phone 8.