Decemberherstel voor Android

Google heeft een kleine update uitgebracht voor de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem Android. De 1,1 MB kleine update 4.2.1 voor Jelly Bean (versie 4.2) herstelt de fout waardoor de maand december helemaal was verdwenen in Google's People-app. Dat ingebouwde adresboek, ingedeeld op basis van de mensen die een Android-gebruiker kent, sprong van november 2012 naar januari 2013.

Google rolt de update nu uit naar de Nexus 4-smartphones en Nexus 10-tablet, meldt technieuwssite Ars Technica. Die twee apparaten draaien standaard de allernieuwste versie 4.2 van Android. De komst van deze update is nog niet bevestigd voor mini-tablet Nexus 7 en smartphone Galaxy Nexus.

Anti-reboot voor WP8

Microsoft heeft "een oorzaak gevonden" voor het onverwacht - en onnodig - rebooten van Windows Phone 8. De softwareproducent brengt komende maand een update uit waardoor smartphones met zijn nieuwste mobiele besturingssysteem niet langer spontaan rebooten.

De fix voor deze fout komt uit als over-the-air update, meldt Microsoft aan techblog AllThingsD van zakenkrant The Wall Street Journal. De Windows Phone-producent stelt dat het onderzoek naar de spontane reboots nog loopt. De gevonden oorzaak, en mogelijke andere, zijn niet geopenbaard door het bedrijf.

Designpatent op Siri-icoon

Apple heeft een zogeheten designpatent verkregen op het ontwerp van zijn icoon voor iOS-spraaksysteem Siri. Het silhouet van een microfoon vervat in een cirkel is in de Verenigde Staten nu beschermd eigendom van Apple. Het Amerikaanse patenten- en merkenrechtenbureau heeft de aanvraag hiervoor 411 dagen in behandeling gehad, meldt de Britse ict-nieuwssite The Register.