Top-chipontwerper maakt overstap van Samsung naar Apple

Eén van de meest ervaren chipontwerpers van Samsung gaat voor Apple werken. Volgens The Wall Street Journal maakt Jim Mergard de gevoelige overstap tussen de twee bedrijven die nog altijd in een hevige patentenstrijd zijn verwikkeld.

Mergard werkte overigens pas een aantal maanden bij Samsung. De prominente ontwerper heeft zijn ervaring vooral opgedaan bij AMD. Daar was hij 16 jaar in dienst, ontwikkelde hij onder meer de energiezuinige Brazos-processor en schopte hij het uiteindelijk tot vicepresident.

Street View krijgt grootste update ooit

Google Maps gaat vrolijk verder met het in 3D-kaart brengen van de planeet. De zoekgigant heeft voor het beroemde en in sommige landen controversiële Street View nog maar eens 250.000 miles (iets meer dan 400.000 km) aan wegen vastgelegd.

Naast wegen worden ook steeds meer bijzondere plekken vastgelegd. Denk aan paleizen, tempels en kastelen in verre landen. Google laat er geen gras over groeien, nu steeds meer concurrenten aan een eigen Maps-versie denken. Als speldenprik werd Street View recent nog naar de iPhone gebracht.

Specs van Galaxy S III Mini bekend

De geruchten van een op komst zijnde kleinere variant van Samsungs vlaggenschip de Galaxy S III blijken te kloppen. Samsung presenteert de Mini op zijn officiële website en verklapt daarbij alvast de specificaties van de 'mid-range' smartphone, die nog dit jaar in Nederland uitkomt en naar verluidt 379 euro gaat kosten.

De grootte van 4 inch was eerder uitgelekt, wat het apparaat exact de zelfde afmetingen geeft als de grote concurrent, Apples iPhone 5. Het besturingssysteem wordt Android nieuwste versie 4.1 (Jelly Bean). Naast de bekende Galaxy-features heeft de Mini ook Smart Stay. Daarmee kan de telefoon via gebaren en oogbewegingen gedeeltelijk worden bestuurd.