Apple op zwarte lijst Chinese consumentenbond

De consumentenbond in de Chinese provincie Guandong heeft Apple op de zwarte lijst gezet voor gebrek aan bedrijfsintegriteit. Aanleiding is het beleid van de iPhone-maker voor garantie op en reparatie van zijn producten. De bond heeft diverse klachten binnengekregen van Apple-klanten, schrijft technieuwssite Cnet op basis van de Chinese krant National Business Daily.

Apple zou na reparatie van een product onder garantie weigeren die garantie te vernieuwen. Verder zou het producten repareren met oude of zelfs gerecyclede componenten. Daarbij zouden die reserve-onderdelen zelfs afkomstig zijn van defecte producten die klanten moeten inleveren bij het bedrijf. Apple heeft recent wel wijzigingen doorgevoerd in zijn beleid, maar dat zou de Chinese consumentenbond niet tevreden hebben gesteld.

Facebook-beursgang leidt tot bankclaim

De Zwitserse bank UBS wil een aanklacht indienen tegen tech-aandelenbeurs Nasdaq die de beursgang van Facebook heeft verprutst. UBS heeft naar eigen zeggen ruim 290 miljoen euro (349 miljoen Zwitserse francs) verloren op zijn Amerikaanse activiteiten, vooral door de foutgelopen beursgang van Facebook. De bank eist compensatie van de beurs waarop 's werelds grootste sociale netwerk staat genoteerd.

De Nasdaq heeft bij die beursgang namelijk fouten gemaakt, waarvoor de beurs zelf in mei zo'n 13 miljoen dollar aan claimgeld opzij heeft gezet. Die pot is in juni verhoogd naar 40 miljoen dollar en in juli naar 62 miljoen dollar, maar dat is niet afdoende voor UBS, meldt PCworld. Die Zwitserse bank zegt dat het door het falen van Nasdaq is opgescheept met veel meer Facebook-aandelen dan wat zijn cli├źnten hadden besteld.

Vliegende start van Google Fiber

Google Fiber gaat vliegend van start. TechCrunch schrijft dat al 20 procent van de wijken in de stad voldoende belangstelling heeft voor het supersnelle glasvezelnetwerk en graag aangesloten wil worden. Nauwelijks vier dagen nadat Google aankondigde met het proefproject te willen beginnen heeft Google daarmee zijn doel al bereikt. De bewoners hadden tot 9 september de tijd om zich in genoeg aantallen belangstellenden te melden. De wijk Greenway Fields gaat nu aan de leiding met 19 procent van de wijkbewoners die zich al heeft ingeschreven voor aansluiting op het 1 Gbps-netwerk.