Apple's HQ duurder

Verschillende media berichten over de tegenslag die Apple ondervindt bij de bouw van zijn hoofdkantoor. Ze baseren dat op een verhaal in Businessweek, dat schrijft dat naast de vertraging van de bouw van één jaar ook het kostenplaatje fors hoger uitvalt.

Klik voor groot

(foto via 9to5mac)

Het UFO-achtige gebouw in Cupertino, California gaat volgens vijf niet nader genoemde bronnen van het blad een kleine 2 miljard dollar duurder uitpakken. Campus 2, zoals het project wordt genoemd wordt in dat geval duurder dan het nieuwe World Trade Center in New York. De verwachting is dat Apple's medewerkers een jaar later dan gepland, medio 2016, in het futuristische hoofdkwartier trekken.

Google verkoopt reisgids terug

Een kleine 8 maanden na de opkoop van het beroemde reisgidsenmerk Frommer's, verkoopt Google de hele boedel weer. Het bedrijf heeft de content van de gidsen geïntegreerd in zijn sociale netwerk Google+. Aangezien de zoekgigant blijkbaar geen plannen heeft in de verdere verkoop van reisgidsen verkoopt Google het eigenaarschap voor een niet bekend gemaakt bedrag terug, meldt Reuters.

In augustus kocht Google Frommer's van uitgeverij John Wiley & Sons, dat de serie sinds 2001 in handen had. Na veel omzwervingen (ook uitgeverij Simon & Schuster was ooit eigenaar) keert het merk weer terug bij terug aan de oorspronkelijke oprichter Arthur Frommer, een voormalig Amerikaans soldaat die in 1957 zijn eerste reisgids 'Europe on 5 dollars a Day" publiceerde.

Microsoft patcht Pwn2Own-lek

Microsoft gaat aanstaande dinsdag op zijn maandelijkse Patch Tuesday de onlangs op hackwedstrijd Pwn2Own aangetoond gaten in Internet Explorer dichten. Begin maart bleek Microsoft nieuwste browser op Windows 8 niet bestand tegen experts van het Franse securitybedrijf Vupen, die de extra beschermingslaag (sandbox) van IE10 op een Surface Pro doorbraken zodat eigen code uitgevoerd kan worden op Windows 8.

Tijdens zijn patchronde pakt Microsoft nog één kritiek gat mee, zo blijkt uit het vooraf gepubliceerde patchbulletin. Deze zit in alle versies van Windows, behalve Windows 8 en RT. De rest van de patches van dinsdag hebben minder prioriteit, maar moet onder meer SharePoint, Windows Server en Office Web Apps veiliger maken.