'BAM bouwt Google-kantoor'

De Nederlandse BAM Groep gaat Google's nieuwe hoofdkantoor in hartje Londen bouwen, zo meldt Financial Times. Het Britse dochterbedrijf Bam Construct heeft de opdracht - waarvan de inschattingen over de hoogte van het contractwaarde nogal uiteenlopen - binnengesleept. Door de berichtgeving sprong de aandelenkoers met 5 procent omhoog.

BAM zelf heeft de lucratieve deal nog niet bevestigd. “Daarvoor verwijzen wij door naar Google. Maar het klopt dat wij één van de 4 partijen zijn die belangstelling hebben getoond in deze opdracht", aldus woordvoerder Arno Pronk.

Het nieuwgebouwde pand in King's Cross wordt volgens CoBouw 11 verdiepingen hoog, 90.000 m2 groot en moet 3 tot 4 duizend werknemers huisvesten. De bouw zou nog dit jaar van start gaan en in 2016 zijn afgerond.

IBM-topvrouw verdubbelt inkomen

Haar rol als eerste vrouwelijke CEO van IBM heeft Ginni Rometty geen windeieren gelegd. De topvrouw - van origine computeringenieur - heeft in haar eerste jaar de winst van IBM licht (5 procent) laten stijgen naar 16,6 miljard dollar. Dit ondanks een krimpende omzet, schrijft AutomatiseringGids.

Rometty werd per 1 januari één van de machtigste topvrouwen in de techsector. Na een verleden als hoofd sales, marketing en strategie en rol als senior vice-president van IBM kon zij daarmee in 2012 een bedrag van 16,2 miljoen dollar opstrijken, tegenover 8,3 miljard dollar in 2011. De 55-jarige topvrouw is bovendien sinds 1 oktober naast CEO ook bestuursvoorzitter van de ICT-reus.

Makeover voor Gmail

In navolging van de metamorfose op de iPhone en iPad krijgt nu ook de mobiele webapp-versie van Gmail een makeover. Google heeft volgens techsite PCMag veel positieve reacties ontvangen op de veranderingen, waaronder de mogelijkheid tot schakelen tussen 5 accounts, integratie met Google Calendar en de omgebouwde interface.

Deze veranderingen gelden ook voor Gmail Offline, een extensie die kan worden toegevoegd aan de Chrome-browser. Met Gmail Offline kunnen gebruikers zonder internetverbinding berichten lezen, opstellen en doorzoeken. Zodra er weer verbinding is wordt de offline handelingen automatisch gesynchroniseerd.