Samsung investeert 4 miljard dollar in Amerikaanse chipfabriek

In de strijd om de smartphone- en tabletgebruiker heeft Samsung zijn pijlen nogmaals gericht op het produceren van chips, meldt Reuters. De Zuid-Koreaanse fabrikant maakt dinsdag bekend een bedrag van 4 miljard dollar te investeren in zijn Amerikaanse chipfabriek in de staat Texas.

Deze investering komt bovenop de bijna 2 miljard die Samsung deze zomer heeft aangekondigd te stoppen in een nieuwe chipfabriek in Zuid-Korea. Eerder deze zomer maakte Samsung bekend te werken aan de productie van nieuwe flash-chips die vier keer sneller zijn dan het huidige opslaggeheugen. Samsung voert zijn chipproductie verder op om aan de alsmaar groeiende vraag van grote klanten als Apple te voldoen.

'Bill Gates werkt met Koreanen aan kernreactor'

Microsoft-oprichter Bill Gates gaat samenwerken met Zuid-Korea bij de ontwikkeling van een energiezuinige kernreactor. Bekend was dat Gates eerder in 2010 een investering van 35 miljoen dollar deed in nucleair energiebedrijf Terra Power, dat geleidt wordt door natuurkundige John Gilleland.

Gates heeft afgelopen week in Seattle het hoofd van de Korean Nuclear Society (KNS) ontmoet, schrijft FarEastGizmos.com. Het KNS is bezig met de ontwikkeling van een zogeheten 'sodium-cooled fast reactor', ofwel SFRs, de volgende generatie kernreactoren. Naar verluidt was Gates eind 2011 in gesprek met China over een mogelijke samenwerking.

Apps van Facebook en Whatsapp zijn het populairst

De mobiele applicaties van Facebook en Whatsapp zijn veruit het meest populair onder de Nederlandse beroepsbevolking, blijkt uit onderzoek van Intelligence Group (IG). De top vijf wordt verder aangevuld door Nu.nl, Wordfeud en Twitter. Tussen mannen en vrouwen blijken er verschillen.

Bijna de helft van de vrouwen noemt Facebook (46 procent) als een van de favoriete apps, terwijl dit bij de mannen op 28 procent blijft steken. WhatsApp is bij mannen nog iets populairder (29 procent). Apps als Wordfeud, Hyves, Appie en spelletjes zijn onder vrouwen duidelijk populairder dan onder mannen. Bij mannen geldt dat meer voor apps als AD, Teletekst, LinkedIn en Gmail, schrijft IG.