Bits of Freedom is bang voor de antiprivacylobby

Bits of Freedom heeft samen met zijn Europese collega-privacycollega's een open brief gestuurd naar het Europees Parlement. In de brief, verstuurd in het kader van Data Protection Day, roepen de organisaties het parlement op om de privacy van burgers beter te beschermen. Het Europees Parlement is onder meer bezig met de Data Protection Regulation, maar Bits of Freedom is bang dat de parlementariërs te veel zal luisteren naar de lobby van de bedrijven. Die lobby is in Brussel nu op zijn allerhevigst.

De internetvrijheidsstrijders doen aan het parlement acht eisen toekomen die in de nieuwe regelgeving moeten voorkomen. Van die acht punten staat het overgrote deel overigens al in het ontwerp van de nieuwe regelgeving of in het rapport dat parlementslid Albrecht als advies aan het EP heeft aangeboden. Daarentegen hebben de lidstaten van de EU al wel laten weten de voorstellen van de Europese Commissie en het Europarlement te ver te vinden gaan.

Pentagon gaat cyberleger vervijfvoudigen

Het Pentagon gaat zijn cyberleger vervijfvoudigen in de komende jaren. Dat meldt The Washington Post. De organisatie moet daarmee van cyber-defensief naar een moderne internetkrijgsmacht worden omgevormd. Het cybercommando telt nu nog 900 medewerkers, maar moet uitgroeien naar een troepenmacht van 4900 man, zowel militair als civiel. Tot de uitbreiding is besloten nadat diverse cyberaanvallen, met name in het Midden-Oosten, lieten zien welke schade kan worden aangericht.

De personeelssterkte van het cybercommando is al jaren een item, vooral omdat na de oprichting van de digitale krijgsmacht het moeilijk bleek voldoende manschappen te vinden. Buiten enkele generaals bleef het cybercommando nog lange tijd leeg. Defensie ontdekt dat het moeilijk is experts te vinden die Amerikaanse ict-infrastructuur kunnen beschermen en die systemen van andere landen en groepen kunnen infiltreren.

Accenture gaat KPN-apps bouwen

Accenture maakt bekend dat het consultancybedrijf de komende vier jaar de serviceprovider van KPN wordt. Alle online domeinactiviteiten zullen ontwikkeld en onderhouden worden door Accenture, dat al servicecontracten heeft met KPN voor de business support systemen en infrastructuuractiviteiten.

De applicatieontwikkeling voor KPN wordt exclusief. “Dit programma levert ontwikkeling en onderhoud voor alle KPN-applicaties binnen haar internetdomeinen. We bundelen de ondersteuning van alle online domeinactiviteiten die momenteel nog bij diverse externe leveranciers zijn ondergebracht", schrijft Accenture in een persbericht.