BitTorrent bouwt synctool

BitTorrent Inc kondigt een nieuwe service aan. Sync moet met behulp van p2p-technologie persoonlijke bestanden synchroniseren tussen verschillende computers en apparaten. De file-sharingclient laat weten dat de tool nog in pre-alpha-fase zit en hoopt op gebruikers die willen helpen bij het testen van de tool.

BitTorrent wil van Sync een dienst maken die bestanden tussen verschillende apparaten kan delen zonder cloud caching, meldt Gigaom. Het techblog meldt dat er plannen zijn voor apps op OS X, Windows en Linux. TheNextWeb vermoedt dat Sync niet alleen werkt met gedownloade BitTorrent-bestanden, maar ook met lokaal opgeslagen bestanden, net zoals Dropbox, Google Drive en iCloud.

Rechtbank eist Twitter-data

Een Franse rechtbank heeft Twitter gesommeerd om de identiteit van een groep mensen te onthullen die een reeks racistische tweets heeft geplaatst. Het gaat om antisemitische teksten die zijn verstuurd onder #agoodjew. Een Joodse studentengroep riep Twitter op tot het verwijderen van de tweets en met een nieuw systeem te komen voor haatdragende berichten, meldt Computerworld.com.

Maar de rechtbank in Parijs gaat nog een stap verder. Het eist alle data die Twitter heeft verzameld van de bewuste Twitteraars. Mocht Twitter daar gehoor aan geven, dan kan dat gevolgen hebben voor alle Fransen die in de toekomst kwalijke teksten versturen via het microblog. Twitter, dat nog geen commentaar heeft gegeven op de zaak, kan de eis nog weigeren. In Duitsland werd in oktober een Twitter-account van een extreem rechtse groep geblokkeerd. Twitter moest daarbij ook zijn (per land verschillende) Twitter-beleid aanpassen.

Lenovo: RIM kopen is een optie

Het overnemen van BlackBerry-maker RIM is één van de strategische opties die pc-maker Lenovo momenteel bekijkt. Dat zei cfo Wong Wai Ming van Lenovo in een interview op het World Economic Forum, schrijft Bloomberg. De financiële topman van het Chinese bedrijf benadrukt dat Lenovo voet aan de grond wil krijgen in de mondiale smartphonemarkt. Nu floreert Lenovo vooral in thuisland China.

Lenovo heeft een team opgericht om te kijken naar potentiële overnames. Dat heeft inmiddels ook gesproken met RIM en zijn bankiers over de verschillende combinaties of strategische ondernemingsvormen die mogelijk zijn tussen beide bedrijven. Welke andere bedrijven een optie zijn voor Lenovo, wordt niet duidelijk uit het interview.