Advocaten Bruce Willis werken aan rechtszaak tegen Apple

Advocaten van Bruce Willis bereiden een aanklacht voor tegen Apple. De Amerikaanse acteur is er inmiddels achter gekomen dat materiaal dat via iTunes wordt gekocht, niet kan worden doorgegeven aan derden. Muziekliefhebber Willis heeft naar verluidt een omvangrijke muziekcollectie opgebouwd en wil deze uiteindelijk gaan doorgeven aan zijn dochters, aldus de Britse krant The Guardian op basis van de Daily Mail.

Maar in de gebruikersvoorwaarden van Apples iTunes staat vermeld dat gekocht materiaal slechts als licentie in bezit komt van gebruikers. Dit betekent dat Apple ondanks jouw aankoop eigenaar blijft van het materiaal. In het geval van overlijden kan een collectie volgens de huidige voorwaarden niet legaal worden doorgeven aan bijvoorbeeld familieleden.

Baidu investeert 1.6 miljard euro in de cloud

Zoekgigant Baidu gaat zich met stevige financiële middelen richten op de mobiele markt. De Chinese tegenhanger van Google investeert een bedrag van 1.3 miljard euro in de opzet van een eigen cloudplatform, meldt TheNextWeb. Baidu presenteerde eerder dit jaar het eigen mobiele besturingssysteem Baidu Cloud. Dat OS moet concurreren met Android en iPhone en daarvoor moeten er ruimschoots clouddiensten aan kunnen worden gekoppeld.

Dit Baidu Cloud biedt gebruikers onder meer 100 GB aan online opslagruimte aan via Google Drive-equivalent Netdrive. Baidu kwam eerder al met Android-variant Yi en het bedrijf wil in de toekomst ook eigen hardware ontwikkelen. Daarvoor wil het bedrijf samenwerken met onder meer Dell.

Alpha van nieuwe Ubuntu-versie uitgebracht

Ontwikkelaars kunnen de eerste versie van Ubuntu Gnome Remix 12.10 downloaden. Deze alpha komt uit voor 32bit- en 64bit pc's. Na een testperiode moet hiermee de eerste officiële Gnome-versie van Ubuntu gerealiseerd worden. De bèta staat gepland op 27 september.

Gnome Gnome Remix 12.10 zal volgens Linux-magazine Muktware een groot aantal hardcore Gnome Shell fans bedienen. Zowel Fedora als openSUSE bieden momenteel Gnome 3 Shell aan en Gnome Remix zal het project volgens Muktware in de toekomst meer publiek geven.