KDE valt over Canonical-taal

Open source softwareontwikkelaar Aaron Seigo, sinds 2000 verbonden aan grafische desktopomgeving KDE, plaatst openlijke kritiek op het Ubuntu Phone-project. Met name de bewering van Canonical dat het aanstaande mobiele platform dezelfde code gebruikt als de desktopversie vindt hij onterecht aangezien “Ubuntu Phone puur QML is" en Unity hier helemaal geen gebruik van maakt.

Seigo vindt de Canonical's aankondigingen van de laatste tijd misleidend voor Free Software ontwikkelaars die de Ubuntu-maker ondersteunen, zo schrijft hij op zijn Google+ pagina. De ontwikkelaar haast zich post scriptum te vermelden dat hij Ubuntu Phone een geweldige ontwikkeling vindt, maar vooral valt over de “lege claims" die de Ubuntu-maker nu al meerdere malen heeft gemaakt rond zijn mobiele platform.

Mega accepteert Bitcoins

Gebruikers van opslagdienst Mega kunnen hun de kosten voor hun account anoniem betalen in Bitcoins. Dat heeft oprichter Kim Dotcom bekend gemaakt via Twitter. In november werd bekend dat bloggingplatform WordPress de digitale munteenheid, waarmee transacties niet herleidbaar zijn naar de betaler, accepteert.

Mega heeft voor de betaling met Bitcoins reseller Bitvoucher opgericht. Dotcom positioneert Mega steeds verder als “the privacy company", die geen interesse heeft in de persoonlijke informatie van zijn gebruiker. Mega geeft gebruikers standaard 50 GB gratis opslagruimte, uitbreiding is mogelijk tot 4TB opslag met 8 TB maandelijkse bandbreedte en kost 299,99 euro of 15,57 Bitcoin per jaar.

Obama: patenttrol-aanpak is moeilijk

President Obama stelt dat zijn regering nog altijd geen volledige oplossing heeft gevonden voor het hervormen van het huidige patentsysteem. Recente pogingen reiken volgens Obama niet ver genoeg en lossen niet alle problemen op, aldus de president in een videochat op Google Hangout, die nu op YouTube staat.

Eén van die problemen zijn patentrollen, die volgens Obama “zelf niets produceren en andermans ideeën kapen en kijken of er geld uit te persen valt." Nieuwe wetten hiervoor verzinnen zal niet gemakkelijk zijn, denkt de Amerikaanse president. Daarom moet er meer stakeholders samenwerken aan consensus over slimmere patentwetten.