Cook kraakt OLED af en roemt Retina

Apple-ceo Tim Cook heeft in een Goldman Sachs-conferentie de OLED-schermtechnologie afgekraakt, schrijft de IDG News Service. De topman noemt de keuze voor Retina een veel betere optie, aangezien de kleurverzadiging afschuwelijk is bij OLED (Organic Light-Emitting Diode). Dit in tegenstelling tot Retina, dat volgens Cook “twee keer zo helder is als OLED."

Apple is bijzonder tevreden met het gebruik van Retina-schermen in zijn iDevices. Toch sluit het bedrijf een toekomst met het flexibele OLED niet uit, zo blijkt uit het inhuren van experts zoals Jueng Jil Lee, een senior OLED-onderzoeker afkomstig van LG.

China grootste Android- en iOS-markt

China is voor het eerst in de geschiedenis Amerika gepasseerd als grootste Android- en iOS-markt ter wereld. De verwachting is dat er aan het einde van februari 246 miljoen mobiele apparaten geactiveerd zijn, schrijft The Next Web. In de Verenigde Staten staat de teller volgens analistenbureau Flurry op 230 miljoen.

Klik voor groot

China was al langer de snelst groeiende markt voor smartphones- en tablets (nu Colombia) en sinds augustus 2011 ook de grootste pc-markt ter wereld. China zal met zijn 1,3 miljard inwoners (VS: 310 miljoen) zijn voorsprong op de Verenigde Staten ook niet snel meer uit handen geven, verwachten de Flurry-analisten. Een overzicht van alle landen staat op het blog van het bureau.

Opera-personeel de laan uit

Het aanhaken van Opera op het Chromium-project van Google heeft gevolgen voor het personeel. De browsermaker ontslaat een groep van ongeveer 90 werknemers, grotendeels ontwikkelaars, schrijft het Noorse Digi.no op zijn website.

Zij worden geofferd voor de strategische beslissing om de eigen kerntechnologie na 18 jaar te dumpen ten faveure van Chromium, WebKit en de V8-Javascript engine van Google.

Ook veel ervaren krachten die begin jaren '90 als eerste ontwikkelaars werkten aan Opera zouden het bedrijf al in oktober - al dan niet vrijwillig - hebben verlaten.