Hacken kiessysteem blijkt doodsimpel

Het digitale kiessysteem van een district in Florida is afgelopen zomer aangevallen door hackers. Bij de Amerikaanse voorverkiezingen in de staat, waarbij stemgerechtigden kiezen tussen kandidaten voor het Congres, probeerden aanvallers stembiljetten te bemachtigen. Ze slaagden erin 2500 biljetten aan te vragen voor kiezers die niet in staat zijn fysiek te stemmen, maar omdat de aanvraag van een beperkte serie IP-adressen verdacht was, kon het district de uitgifte ervan tegenhouden.

Verschillende IT-deskundigen melden aan Amerikaanse media dat de aanval te verwachten was en waarschuwen dat een iets kundigere hacker zo'n aanval kan uitvoeren zonder dat er een geautomatiseerde waarschuwing wordt afgegeven.

Daarbij is het systeem voor de 'absentee ballots' slecht beveiligd, zo oordeelde een onderzoekscommissie (PDF). Om een aanvraag in te dienen is geen account of wachtwoord vereist. De daders zijn niet gevonden, omdat deze volgens de commissie buitenlandse adressen gebruikten, maar een half jaar later ontdekte de IT-afdeling van het kiesdistrict dat drie Amerikaanse IP-adressen nooit waren verstuurd naar de onderzoekscommissie. Het onderzoek is afgerond zonder dat deze zijn bekeken.

Mp3-moeder moet definitief betalen

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft het verzoek afgewezen van mp3-moeder Jammie Thomas om de veroordeling te herzien voor het downloaden en delen van 24 liedjes. De moeder gebruikte Kazaa in 2005 om een paar liedjes te downloaden en kreeg een aanklacht van muziekbranchevereniging RIAA aan de broek. Ze werd, na verschillende beslissingen, uiteindelijk veroordeeld tot het betalen van een boete van 220.000 dollar.

Bij het Hooggerechtshof probeerde ze de veroordeling onrechtmatig te laten verklaren. Daarmee zouden ook de bepalingen van de copyrightwet onder druk komen te staan. Ook andere filesharers, waaronder student Joel Tenenbaum, probeerden deze aanpak, maar het Hooggerechtshof weigert systematisch RIAA-zaken in behandeling te nemen. Ook hoeven de rechters niet te beargumenteren waarom een zaak wordt afgewezen. De moeder vertelt Wired dat ze geen 220.000 dollar heeft en wil zich bankroet laten verklaren.

ARM vervangt ceo door hardwarebaas

Chipfabrikant ARM vervangt ceo Warren East voor de voormalige onderdirecteur van engineering Simon Segars, maakt het bedrijf bekend (PDF). East is doorgegroeid van zijn managersrol als coo naar ceo en gaat per 1 juli met pensioen. Segars is een hardwareman die volgens ARM aan de wieg stond van enkele van de eerste processors. Hij werd al eerder dit jaar aangesteld als de eerste man onder de ceo.

In een interview met The Register in 2011 uitte Segars zijn scepsis over de ontwikkeling van microprocessoren die volgens hem te conservatief zijn. Vooruitgang ligt volgens hem in nieuwe ontwerpen en technologieën en niet in het doorstomen op oude technologieën die nu tegen hun grenzen aanlopen. Segars zag toekomst in multiprocessing, waarbij de cpu-kernen het zware werk tillen en andere taken verdelen over ondersteunende hardware op de chipsets, iets wat vooral de laatste jaren flink in de mode is geraakt.

XS4ALL-directeur stapt op

De topman van XS4ALL, Theo de Vries, houdt het per 1 april voor gezien bij de provider, meldt Nu.nl. De directeur bereikte vooral faam bij het grote publiek door zijn verzet tegen de blokkade die stichting Brein eiste tegen torrentsite The Pirate Bay. De Vries noemde de uitspraak van de rechter dat de provider zijn klanten toegang moet ontzeggen tot de site 'verbijsterend' en ging uit principe in hoger beroep. KPN-dochter XS4ALL heeft nog geen opvolger van De Vries aangekondigd.