Assange krijgt politiek asiel

Het voorlopige hoogtepunt in een diplomatieke rel: Ecuador verleent Wikileaks-chef Julian Assange politiek asiel. Assange vluchtte in juni de ambassade van Ecuador in Londen binnen, nadat het Britse Hooggerechtshof besloot dat hij moet worden uitgeleverd aan Zweden. Assange, die zich in Zweden moet verantwoorden voor mogelijke aanranding of verkrachting, is bang dat hij door het Scandinavische land aan de VS wordt uitgeleverd. Daar loopt een strafrechtelijk onderzoek tegen Wikileaks, waarin soldaat Bradley Manning wordt verdacht van het lekken van honderdduizenden geheime documenten aan Assange.

Voorlopig zit Assange opgesloten, de Britse regering laat duidelijk weten dat ze hem zullen oppakken op het moment dat hij de ambassade verlaat.

Apple TV voor kabelklanten

Apple is in bespreking met Amerikaanse kabelbedrijven om zijn Apple TV geschikt te maken voor kabelklanten, meldt de Wall Street Journal. Klanten zouden geen aparte settopbox meer nodig hebben, de Apple TV volstaat dan. Er zijn nog geen deals gesloten. De kabelbedrijven zouden sceptisch zijn, omdat Cupertino Apple TV, als het product eenmaal populair wordt, als koevoet zou kunnen gebruiken in de lucratieve kabel- en streamingmarkt.

Nokia waarschuwt Samsung

Nokia-chef Chris Weber waarschuwt Samsung in een suggestieve tweet: “Let op Samsung, de volgende generatie Lumia komt er aan." Samsung heeft Nokia eerder dit jaar afgelost als grootste fabrikant van mobiele telefoons, en sindsdien wordt de kloof snel groter. Nokia laat het vooral afweten met zijn smarthones. De tweet suggereert ook dat Samsung het vooral niet in zijn hoofd moet halen om het Lumia-ontwerp te kopiëren. Nokia en Microsoft zullen op 5 september Windows Phone 8 en waarschijnlijk de nieuwe generatie Lumia's presenteren.