Een op zeven aardbewoners gebruikt Facebook

Facebook heeft de grens van 1 miljard actieve gebruikers overschreden. Dat betekent dat ongeveer één op de zeven mensen op aarde eens per maand actief is op het sociale netwerk. Oprichter Mark Zuckerberg is bijzonder trots op de prestatie van het Facebook-team en streeft ernaar ook de rest van de wereld te veroveren.

Op de achtergrond werkt Facebook verder aan een nieuw verdienmodel. De test met 'promote-a-post', waarbij gebruikers een statusupdate meer aandacht kunnen geven op het sociale netwerk, maakt zijn intrede in Amerika. Volgens Techcrunch gaat het gebruikers 7 dollar per bericht kosten.

Ruim de helft van de Nederlanders heeft een smartphone

Het marktaandeel van de smartphones in Nederland is gegroeid naar 58 procent, zo blijkt uit een onderzoek van Telecompaper onder bijna 20.000 Nederlandse consumenten. Een jaar geleden stond de teller nog op 42 procent. Zoals verwacht is Android nog altijd het meest gebruikte besturingssysteem, het mobiele platform van Google stijgt volgens het onderzoek even hard mee als de smartphonepenetratie.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de smartphonegebruikers vaker hoog opgeleid zijn dan gemiddeld en dat de grootste groep eigenaren in de leeftijdscategorie tot 30 jaar zit. Vodafone en T-Mobile zijn in ons land de meest gebruikte providers en Samsung blijft marktleider in zowel postpaid als prepaid.

Brazilië verplicht chipregistratie in elke auto

Vanaf januari volgend jaar begint Brazilië met de registratie van auto's via een verplichte chip. Het nieuwe systeem (SINIAV) zorgt ervoor dat elke auto is gelinkt aan een nationale database waarin standard gegevens over de eigenaar en type auto staan.

De chip moet ook gebruikt gaan worden voor het real-time monitoren van verkeerssituatie en doen van tolbetalingen. De Braziliaanse autoriteiten hebben de deadline op 30 juni 2014 vastgesteld. Op die datum moet elke voertuigen - ook motors - een chip hebben. Plannen voor een chip in het autokenteken zijn ook in Nederland in de maak.