200 werknemers Capgemini eruit gegooid

De directie van ict-dienstverlener Capgemini heeft besloten om 200 werknemers collectief te ontslaan. Aanleiding zijn de aanhoudend tegenvallende omzetcijfers van het overkoepelende Capgemini Benelux in het eerste half jaar van 2012. Daarin was een daling van ruim 10 procent zichtbaar. Middels het reorganisatieproject moet 75 miljoen euro bespaard worden, meldt AutomatiseringGids.

Naast het collectieve ontslag worden er ook aanpassingen gedaan in het huidige salarishuis van Capgemini Benelux. Volgens vakband CNV gaat het bedrijf de salarissen aanpassen aan de marktontwikkelingen omdat volgens de directie “de beloning van een deel van de medewerkers uit de pas is gaan lopen met hun marktwaarde." Werknemers die loonaanpassingen weigeren, riskeren deelname aan een 'verbetertraject' van 6 maanden.

'Facebook moet kosten illegale feestjes ophoesten'

De Duitse politicus Reinhold Gall is van mening dat Facebook aansprakelijk moet worden gesteld voor de opgelopen schade van illegale feestjes waarbij de aanwezigen via het sociale netwerk zijn uitgenodigd. De minister van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg vindt dat Facebook medeverantwoordelijk is voor dergelijke oproepen.

In Duitsland komen steeds vaker gevallen voor van uit de hand gelopen feestjes via Facebook. Onlangs was er bij een feest in Baden-Württemberg een schadepost van 200.000 euro na vernielingen en grootschalig politie-inzet. Gall laat in De Bild weten dat naast de organisator ook het sociale netwerk mee moet betalen, aangezien “zij het platform bieden en niet kunnen doen alsof ze van niets weten."

Microsoft reageert op Windows 8-kritiek

Microsoft kruipt eindelijk uit zijn schulp en reageert op de felle kritiek op Windows 8. Na consumenten en OEM's (Original Equipment Manufacturers) heeft ook de game-industrie heeft laten weten niet bepaald reikhalzend uit te kijken naar Windows 8.

Nadat medoprichter Gabe Newell van Valve Microsofts nieuwe besturingssyteem al “een catastrofe voor iedereen in de PC-wereld" noemde laat nu ook game-designer Rob Pardo van Blizzard weten dat hij geen hoge pet op heeft van het nieuw OS van Microsoft. Eerder noemde CEO Brad Wardell van Stardock Windows 8 “schizofreen", “onaangenaam" en “een nachtmerrie."

Microsoft reageert nu tegenover VentureBeat door te stellen dat het nieuwe OS juist ideaal is voor gamen. Een woordvoerder laat weten dat Windows 8 een betere integratie heeft met het populaire Xbox-platform en dat games een meer centraal punt gaan innemen in de Windows 8-ervaring.