Een domeinnaam met uitsluitend cijfers tussen de 'www.' en '.nl' is in Nederland formeel nog niet toegestaan en Reisinformatiegroep wil daarin naar eigen zeggen verandering brengen. De huidige domeinnaam 9292ov.nl is voor internetters namelijk lastig te vinden en lastig te onthouden, aldus de organisatie.

De reisadviseurs van 0900-9292 zouden dagelijks vragen van bellers ontvangen die willen weten waar ze 9292 kunnen vinden op internet. Hierdoor zou een hele grote groep potentiële openbaar vervoer- reizigers niet kunnen worden bereikt.

De Reisinformatiegroep wijst erop dat vreemd genoeg www.123.nl en www.911.nl wel zijn toegestaan. Daarnaast heeft de groep in België en Italië zonder problemen www.9292.be en www.9292.it geregistreerd. "Daar kan het dus wel", aldus de organisatie.

Om te bepalen in hoeverre belangenorganisaties de domeinnaam 9292ov als een probleem ervaren, zijn zowel de Vereniging ROVER (Reizigers Openbaar Vervoer) en OPC (Ondersteuning collectief Personenvervoer aan Consumentenorganisaties) benaderd door Reisinformatiegroep.Beide organisaties beamen dat de aangeboden reisformatie van maatschappelijk belang is en daarom moeiteloos vindbaar moet zijn op internet, zo blijkt uit de dagvaarding.

Het geding vindt dinsdagochtend plaats in Arnhem. Een zegsman van de Stichting Domein Registratie Nederland kan niet inhoudelijk ingaan op de zaak.