Meerdere accounts Gmail-account op iOS-app

De veranderingen binnen Gmail gaan aan de lopende band verder. Na het vernieuwde opstellen van e-mails, het toevoegen van profielafbeeldingen en de koppeling met Google Drive volgt nu de renovatie van de iOS-app. Voor gebruikers van de iPhone, iPod touch en iPad met iOS 5.0 of hoger zijn er naast een nieuwe interface handige functies bijgekomen.

Zo is het binnen de nieuwe app mogelijk om te schakelen tussen maximaal 5 accounts. Ook is Google Calendar geïntegreerd en kan er direct vanuit de app worden gereageerd op uitnodigingen. Hetzelfde geld voor Google+, waarvan posts kunnen worden gelezen en beantwoord. De andere nieuwe functie is de oneindige scroll-optie bij je inbox waardoor het opnieuw laden van pagina's minder vaak nodig blijkt.

Microsoft opent sociaal netwerk socl

Ook het grote publiek mag zich gaan vermaken met so.cl, het sociale netwerk van Microsoft. De dienst wordt uit bèta gehaald en is ook voorzien van een nieuwe interface. So.cl werd een jaar geleden geïntroduceerd als studentendienst voor het delen van zoekresultaten en een daaraan gekoppeld sociaal netwerk.

Maar een jaar later is het ook mogelijk om via een Facebook-account in te loggen. Uiteraard geldt hetzelfde voor een Microsoft-account. Het resultaat is een platform dat meer neigt naar een sociaal netwerk à la Facebook, dat zich gezien de nieuwe vormgeving wel grotendeels richt op het delen van foto's.

TomTom op topmodellen Samsung en HTC

Door een update aan zijn Android-applicatie kunnen gebruikers van de vlaggenschepen van Samsung en HTC nu ook gebruik maken van TomToms turn-by-turn navigatie. Op zowel de Samsung Galaxy S III als de HTC One X draait de app nu ook, schrijft All About Phones. Ook worden er deze maand nieuwe kaartgegevens uitgebracht voor West-Europa.

Door de update is het mogelijk dat TomTom werkt op alle smartphones met een resolutie tussen de 800 bij 480 en de 1280 bij 800 pixels. Daar valt ook de Galaxy Note II onder. Volgens TomTom zelf zijn er ook een paar belangrijke opties toegevoegd. Daaronder valt het opslaan van kaartgegevens op een SD-kaart, in plaats van het intern geheugen.