Robotauto's in Californië

Google is een stap verder in het voornemen om zelfrijdende auto's te laten deelnemen aan het dagelijkse verkeer. In Californië is een wet ondertekend door gouverneur Jerry Brown dat het expliciet mogelijk maakt dat zelfrijdende auto's zoals die van Google aan het openbare verkeer mogen deelnemen, schrijft All Things D.

De wet omschrijft veiligheidsregels en richtlijnen voor auto's die autonoom (dus zonder bestuurder) kunnen deelnemen aan het verkeer. Wel moet er nog steeds een bestuurder met geldig rijbewijs in de stoel achter het stuur zitten die kan ingrijpen als de techniek het laat afweten.

Eerder kreeg Google al groen licht in de staat Nevada, maar moesten er nog wel meer regels ontwikkeld worden om een en ander in wettelijke vaten te gieten.

Weer manager Google vervolgd wegens video Brazilie

Een manager van Google in Brazilië moet worden opgepakt door de politie omdat het bedrijf heeft geweigerd een controversiële politieke video offline te halen. Dat heeft een rechtbank besloten. Google Brazilië was door een rechtbank gesommeerd de video van YouTube te halen vanwege overtreding van de kieswet. Daarin staat onder meer dat het niet is toegestaan politici aan te vallen in de aanloop naar verkiezingen.

Google is tegen het vonnis van de rechter in beroep gegaan, zo meldt Reuters, omdat het bedrijf zich niet verantwoordelijk voelt voor de content die geplaatst wordt op de site. Eerder deze maand werd al een andere Googlemanager gearresteerd wegens het niet offline halen van een politiek geladen video.

Google Docs schrapt conversie naar .doc's

Google zet het mes in het converteren van zijn documentenformat naar die van concurrenten. Onder meer is het vanaf volgende week niet meer mogelijk Google Docs te converteren naar een Microsoft .doc-bestand. Wel blijft het mogelijk de Google Docs om te zetten naar het nieuwere .docx, het Office Open XML-format. Dat meldt Google in een minieme blogpost. Alle formats van Microsoft Office 1997-2003 worden niet meer ondersteund, dus ook geen .pps (PowerPoint) en .xls (Excel). Dit geldt overigens alleen voor het exporteren. Importeren van bijvoorbeeld .doc en .pps documenten naar Google Docs blijft mogelijk.

LG klaagt Samsung aan

LG sleept zijn grotere Koreaanse rivaal voor de rechter. Volgens LG schendt Samsung verschillende octrooien op OLED-schermtechnologie in smartphones en tv's. Naast de patentaanklacht beschuldigt het Samsung ook van oneerlijke handelspraktijken, meldt de Wall Street Journal.