Google Glass komt later

De consumentenversie van Google Glass komt later dan verwacht op de markt. Dat heeft CEO Eric Schmidt van Google door laten schemeren tijdens een interview met de BBC. De augmented reality-bril zou oorspronkelijk eind 2013 in de verkoop gaan, maar de introductie is volgens Schmidt op dit moment "nog een jaar weg.”

Het prototype is wel – zij het tamelijk lastig – verkrijgbaar. Volgens de CEO zullen duizenden ontwikkelaars de komende maanden een exemplaar bemachtigen. In het interview gaat Schmidt ook in op de privacydiscussie rond de cyberbril.

Hij wijst daarbij naast de verantwoordelijkheid die Google zelf heeft bij het veilig bewaren van jouw informatie, ook gebruikers verantwoordelijk gedrag moeten tonen bij het opnemen van video, zoals dat momenteel al geldt voor de camera’s van smartphones.

Heksenjacht Boston

De populaire forumsite Reddit biedt openlijk excuses aan voor de heksenjacht die is ontstaan na de bomaanslagen bij de Boston Marathon van 15 april. Er werd via Reddit in eerste instantie veel hulp geboden aan slachtoffers, zoals het versturen van voedsel naar politieagenten en ziekenhuizen, het opvangen van gestrande mensen en aanbieden van vervoer.

Maar al snel ontstond een digitale klopjacht op de daders. Daarbij zijn verschillende mensen beschadigd en wordt student Sunil Tripathi, die vermist raakte tijdens de aanslagen, specifiek aangehaald. Hij werd door Reddit-gebruikers vals beschuldigd als één van de daders, iets waar zijn familie veel last van heeft gehad, meldt NBC News.

Reddit werd drukbezocht tijdens de gebeurtenissen in Boston. Volgens Google Analytics waren er op één moment 272,000 bezoekers op de website, waarvan 85,000 op de nieuwspagina. Op een chatsessie met president Obama – die de site platlegde - na is dat in de geschiedenis van website nooit eerder voorgekomen.

8 miljoen kilometer

Google brengt de wereld in rap tempo digitaal in kaart. De afgelopen 6 jaar heeft Google ruim 8 miljoen kilometer van de wereld gefotografeerd. Kaartapplicatie Street View is in 2007 gestart in 5 Amerikaanse steden. Met de toevoeging van Hongarije en Lesotho heeft de zoekgigant nu al 50 landen toegevoegd aan Street View, schrijft The Verge.

Elke paar maanden breidt Google zijn dienst verder uit, naast wegen worden tegenwoordig ook natuurgebieden en bergpassen gedigitaliseerd. Maandag kreeg het bedrijf nog 145.000 euro boete in Duitsland voor het WiFi-sniffen van zijn Street View auto’s, dat volgens de Duitse waakhond zonder opzet is gebeurd.