Google snoeit verder

Google heeft aangekondigd dat er opnieuw 1200 banen - ofwel 10 procent van het personeelbestand- verdwijnen bij Motorola Mobility. Dat meldt The Wall Street Journal. De ontslagen komen bovenop op de 4000 man personeel die Google eerder de laan uit stuurde na het overname van de mobiele tak van Motorola in mei 2012.

Google heeft in een jaar tijd flink huisgehouden bij zijn nieuwe bedrijfsonderdeel. De reorganisatie moet ervoor zorgen dat Motorola Mobility weer winst oplevert. Daarvoor wordt er naast de bezuinigingen op het personeel en de verkoop van bedrijfsruimte ook geknipt in het portfolio van producten.

Van de 27 modellen blijven er naar verluidt slechts enkele over. Daardoor moet er ruimte komen voor de ontwikkeling van een nieuw geavanceerd Android-model.

Twijfels over release-schema Ubuntu

In een uitgebreide blogpost laat Canonical-CEO Mark Shuttleworth zijn licht schijnen op de discussie rond het release-schema van Ubuntu. Canonical maakte eind januari bekend dat het een einde wil maken aan het traditionele release-schema. De Linux-distributie komt al negen jaar lang elk half jaar met een nieuwe versie, maar denkt aan een overstap naar cyclus van één LTS-versie per twee jaar met tussendoor zogeheten 'rolling releases' van zowel de kernel als de hele distributie.

Shuttleworth schrijft dat hij weinig vertrouwen heeft in de stabiliteit voor rolling releases, waarbij er voortdurend updates worden geïnstalleerd over de vorige versie. De CEO prijst het tempo van een dergelijk release-schema maar lijkt toch af te steven op een ander model, dat sowieso sneller voor nieuwe Ubuntu-versies moet zorgen.

FTC jaagt op spamkannonnen

De Amerikaanse toezichthouder FTC start acht aparte rechtszaken tegen mobiele spammers. De organisatie maakt bekend dat deze bedrijven in 2012 gezamenlijk ruim 180 miljoen illegale of misleidende sms-berichten hebben verzonden naar gebruikers van mobiele telefoons. Links in deze berichten leidden veelal naar websites met malware.

Er waren circa 20.000 klachten binnen gekomen met betrekking tot deze spamgolf. De FTC heeft zowel de verzenders van de berichten als de personen achter de websites aangeklaagd, schrijft NetworkWorld, dat tevens de lijst van verdachten heeft gepubliceerd.