Google Cloud flink goedkoper

In de doorlopende concurrentiestrijd tussen aanbieders van cloudoplsag via IaaS-platforms (Infastructure-as-a-Service) heeft Google zijn prijzen van Google Cloud Storage met nog eens 10 procent verlaagd. Eerder deze week verlaagde Google zijn prijzen al met 20 procent. Maar een dag nadat rivaal Amazon zijn opslagdienst S3 met een kwart omlaag haalde, duikt Google weer onder de prijs.

Daarmee gaat de nek-aan-nek race om de zakelijke gebruiker verder. Google introduceerde zijn IaaS-platform Google Cloud Storage in juni en lijkt vastbesloten om het meest aantrekkelijk aanbod te leveren. “In een notendop zijn dit de laagste prijzen die vandaag de dag in de markt betaald moeten worden. Wij zijn toegewijd om ervoor te zorgen dat ontwikkelaars en bedrijven een goede deal bij ons krijgen", meldt een woordvoerster van Google aan GigaOm.

Apple pakt problemen iTunes aan

Apple heeft zijn nieuwe versie van iTunes uitgebracht. Met een grotendeels nieuw uiterlijk en verdere integratie met iCloud kan gesproken worden van een rigoreuze verandering. Al langer was bekend dat Apple allerminst tevreden was met multimedia- en applicatiewinkel iTunes.

De veranderingen met iTunes 11 werd bij de presentatie van de iPhone 5 al uiteengezet. Bij de nieuwe opzet is het uiterlijk opgedeeld in uitklapbare deelmenu's en heeft Apple veel aanpassingen gedaan binnen de navigatie. Sociaal netwerk Ping is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor integratie met Facebook.

NCSC waarschuwt kwetsbare Facebooker

Het NCSC komt met versie 1.2 van zijn factsheet vol tips over veilig gebruik van social media. Er kleven namelijk beveiligings- en privacyrisico's aan voor gebruikers, zo luidt het nieuwsbericht van het Nationaal Cyber Security Center dat begin dit jaar is opgericht binnen de overheid. Zo zou er malware (kwaadaardige software) worden verspreidt en staan de privacyinstellingen standaard op 'publiek' ingesteld.

Op volgorde van urgentie geeft het NCSC een aantal tips. Zo wordt iedereen aangeraden de privacyvoorwaarden (inclusief updates) te lezen. Gebruikers moeten daarnaast geen vrienden met vreemden worden, een sterk wachtwoord gebruiken (bijvoorbeeld geen 123456789 of andersom - red.) en zorgen dat de virusscanner wel aanstaat, omdat deze nu eenmaal anders niet werkt.

De getipte maatregelen richten zich volgens het cybercentrum op het beperken van de risico's. Volledige bescherming is een utopie, zo valt te lezen op het factsheet waar desalniettemin geen rechten aan kunnen worden ontleent.