IBM benadert RIM voor Enterprise-tak

Volgens Bloomberg heeft IBM interesse getoond voor de noodlijdende BlackBerry-producent RIM. Er zou een informeel gesprek zijn gevoerd, maar er zijn geen vervolgafspraken gemaakt. IBM en RIM willen allebei niet op de geruchten reageren. Bloomberg baseert zich op twee anonieme bronnen die kennis van de zaak hebben. IBM zou geïnteresseerd zijn in BlackBerry's netwerk en niet in de hardware.

Eerder deze week ontstond er een gerucht dat Samsung geïnteresseerd zou zijn in een BlackBerry-licentie. De aandelen van RIM stegen daarop met vijf procent. De Zuid-Koreaanse fabrikant liet gisteren officieel weten dat de BlackBerry-producent er slecht voorstaat en daarom niet interessant is voor Samsung. In januari laaiden geruchten op dat Samsung RIM wilde kopen, waarna de koers van RIM zelfs tien procent steeg.

Hackers stelen accountinformatie Battle.net

Hackers hebben ingebroken op de servers van Battle.net die populaire games als World of Warcraft en Diablo III draaien. De digitale inbrekers hebben onder meer e-mailadressen, versleutelde wachtwoorden en de antwoorden op geheime vragen buitgemaakt. Volgens Battle.net-eigenaar Blizzard is de gestolen informatie onvoldoende om de accounts van klanten over te nemen. Door de beveiliging zou elk wachtwoord afzonderlijk gekraakt moeten worden. De gameproducent adviseert gebruikers om desondanks hun wachtwoorden te wijzigen.

Oracle gaat door met Java SE 6

Oracle gaat nog even door met versie 6 van de Java Development Kit (JDK). Het oorspronkelijke plan was om SE 6 vorige maand uitgefaseerd te hebben, maar Oracle rekte de deadline verder op naar november en nu naar februari 2013. Sinds mei is Java 7 de nieuwe standaard runtime en mede hierdoor zijn ontwikkelaars lang op de vorige versie blijven zitten.

Het softwarebedrrijf werkt al aan opvolgers 8 en 9 en wil in de nabije toekomst de lifecycle van Java strakker beheersen. Oracle-ontwikkelaar Hendrik Stahl stelt in een blogbericht dat het de bedoeling is om de ondersteuning van een versie drie jaar na release van de toolkit te stoppen. Java 7 zou daarmee het einde van zijn traject halverwege 2014 bereiken. Ook moet er minstens zes maanden overheen zijn gegaan nadat een opvolger de standaard runtime is geworden voordat een eerdere versie wordt geschrapt.