Kroeg verbiedt Google Glass

Een Amerikaanse kroeg in de stad Seattle verbiedt zijn gasten om een Google Glass te dragen. De momenteel in ontwikkeling zijnde augmented reality-bril van Google komt naar verwachting eind dit jaar op de markt voor consumenten, en kan onder meer video- en audio-opnames maken.

Bar The 5 Point meldt tegenover de lokale nieuwssite MyNorthwest dat vanwege de privacy van zijn gasten het dragen van de cyberbril binnen wordt verboden. Hoewel het dat met een kwinkslag doet - de genoemde straf bestaat uit “[butt] kickings" - geeft de kroeg wel aan dat het anoniem filmen van anderen als ongewenst beschouwt.

De bar is niet de enige die zich zorgen maakt over een toekomst met augmented reality-brillen. Tegenstanders van Google Glass hebben de website StopTheCyborgs.org opgericht uit angst om in de toekomst ongemerkt op straat opgenomen te worden.

BB Z10 in aantocht

T-Mobile verkoopt vanaf vandaag als eerste Amerikaanse mobiele provider de BlackBerry Z10, meldt persbureau Reuters. De eerste BlackBerry-smartphone zonder fysiek toetsenbord, en met het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 10 is al in meer dan 20 landen beschikbaar maar de Verenigde Staten zat daar nog niet bij.

Ook in Nederland komt BlackBerry 10 deze maand beschikbaar. Vodafone heeft aangekondigd halverwege deze maand zowel de Z10 als de Q10 te gaan verkopen. Op zijn website is voorlopig alleen het voorbestellen van de Z10 mogelijk, die leverbaar is in week 13 (vanaf maandag 25 maart).

'Windows 8 niet beter dan Vista'

Topman Dong-Soo Jun van Samsung heeft in een interview pittige kritiek op Windows 8 geuit. Het hoofd van de geheugenchip-afdeling van Samsung is van mening dat het Windows 8-systeem niet beter is dan Microsofts geflopte platform Windows Vista, schrijft The Verge op basis van berichtgeving in The Korean Times.

Samsungs Dong-Soo doet zijn uitspraak in een gesprek over de wereldwijd krimpende pc-markt. Het Zuid-Koreaanse bedrijf is gedwongen steeds meer geheugenchips voor mobiele apparaten te ontwerpen, aangezien ook Windows 8 momenteel geen boost geeft aan de verkoop van pc's. Eind december weet ook fabrikant Fujitsu zijn teleurstellende verkoopcijfers aan Windows 8.