Lumia-marketing kost 450 dollar per toestel

Elke Nokia met Windows Phone die in de Verenigde Staten wordt verkocht, wordt gesteund met 450 dollar aan marketinggeld van telecomoperator AT&T, zo is de schatting van blogger Horace Dediu op basis van cijfers van ComScore. Operator AT&T heeft voor de verkoop van de Lumia 900 (die inmiddels maar 50 dollar kost bij een 2-jarig abonnement) een marketingcampagne van 150 miljoen dollar opgezet, de grootste campagne ooit voor een telefoon. ComScore telt daar nog eens 25 miljoen dollar bij op die Nokia heeft gespendeerd door gratis Lumia's weg te geven aan het personeel van AT&T, meldt The Register.

Yahoo krijgt vrouwelijke ceo van Google

Marissa Mayer is de nieuwe CEO van Yahoo. Mayer stapt over van Google, waar zij 13 jaar geleden binnenkwam als werknemer nummer 20. Zij begon haar carrière als programmeur, maar door de jaren heen heeft zij zich opgewerkt binnen Google tot topmanager. Mayer zegt dat zij zich bij Yahoo wil gaan focussen op e-mail, financiën, sport, video en mobiele activiteiten.

Verwacht wordt dat zij een nieuw team binnenhaalt van talenten die het bedrijf weer op de kaart moeten zetten. Voor Yahoo is het de vijfde nieuwe ceo die binnen een jaar aantreedt. Nog geen twee maanden geleden nam Yahoo-baas Scott Thompson na amper vier maanden ontslag nadat bleek dat hij heeft gelogen op zijn CV.

Samsung sloopt integrale zoekfunctie uit Galaxy SIII

Samsung heeft uit voorzorg de integrale zoekfunctie van Android verwijderd uit de Galaxy SIII in de VS. Met deze update hoopt de fabrikant zijn vlaggenschip te beschermen tegen een patentaanval van Apple. Voorheen zochten gebruikers van Android via de zoekbalk van Google zowel op internet als op het toestel zelf, zoals bijvoorbeeld in de contactgegevens en apps. Die functie is in de VS weggehaald en nu gebruikt de zoekbalk enkel Google, voor internet.

De producent van de Galaxy SIII laat aan technologiesite The Verge weten dat het verwijderen van de 'universal search' een voorzorgsmaatregel is. Samsung wil voorkomen dat zijn nieuwste toptoestel hetzelfde overkomt als het vroegere paradepaardje Nexus. Apple heeft het namelijk in een andere rechtszaak onlangs voor elkaar gekregen dat Google's oertelefoon Galaxy Nexus werd verboden.