Marijke Helwegen irritantste navigatiestem

Volgens navigatieleverancier Navigon heeft Marijke Helwegen de irritantste navigatiestem. Het bedrijf liet een onderzoek uitvoeren onder Nederlandse automobilisten en kwam met deze geinige doch weinig informatieve feitjes opdraven. Helwegen wordt op de voet gevolgd door Britt Dekker en Peter R. de Vries in de lijst van minst favoriete navigatiestemmen. Populair zijn André van Duin, Marco Borsato en Frans Bauer.

HTC investeert in zakelijk platform

Smartphonefabrikant HTC steekt 35,4 miljoen dollar in het Amerikaanse Magnet Systems, de maker van een mobiel platform voor zakelijke applicaties. HTC neemt een aandeel van 17,1 procent in het bedrijf en lijkt zich daarmee klaar te maken voor een opmars op de zakelijke mobiele markt. Het nieuws komt net nadat de fabrikant bekendmaakte 40 miljoen dollar te hebben verloren dankzij de investering in het mobiele gameplatform OnLive.

De vooruitstrevende sociale-, mobiele- en cloudtechnologieën van Magnets platform maken het tot de ideale basis voor applicaties en diensten die bedrijven in de komende jaren zullen kopen en bouwen", staat te lezen in de verklaring van HTC. Cloudtoepassingen op mobiele platforms zijn momenteel behoorlijk hot en de smartphonefabrikant springt daarop in met deze investering.

MeeGo draait Android-apps

MeeGo OEM's kunnen al een tijdje Android-apps toevoegen via de Application Compatibility Layer van Open Mobile en nu kondigt Jolla, dat onlangs de ontwikkeling van het OS overnam van Nokia, aan deze software standaard te zullen implementeren bij MeeGo. Jolla gaf al eerder aan nog dit jaar met hardware te komen die MeeGo draait.

Het gebrek aan apps is altijd een probleem bij nieuwe mobiele besturingssystemen. Voor het worstelende Bada is bijvoorbeeld het ontbreken van een app-ecosysteem een groot probleem. Ontwikkelaars zetten liever in op een platform dat al groot is, zoals iOS en Android. Ook MeeGo-kleinzoon Tizen - die naar verwachting volgend jaar gaat draaien op toestellen van Samsung - gaat aan de slag met de ACL.