Microsoft en Nokia kondigen WP 8 aan

Microsoft en Nokia hebben de aankondiging van Windows Phone 8 aangekondigd. Het event wordt op 5 september tegelijkertijd in New York en Helsinki gehouden. De timing is opmerkelijk, omdat Apple precies een week later, op 12 september, naar alle waarschijnlijkheid de iPhone 5 met iOS 6 zal lanceren, en mogelijk ook de een kleine, 8 inch iPad.

Buffett niet langer Intel Inside

Superbelegger Warren Buffett, voor velen een soort kompas van de aandelenmarkt, heeft zijn belang in chipgigant Intel helemaal van de hand gedaan. Tot voor kort had Buffet's investeringsmaatschappij 7,7 miljoen aandelen Intel, maar die zijn verkocht, meldt onder meer The Register. Buffett investeert overigens nauwelijks in de techsector, maar vooral in traditionele branches zoals retail en olie. Wel heeft Buffett de afgelopen tijd een belang van maar liefst 5,5 procent in IBM opgebouwd.

Nieuwe overwinning Kim Dotcom

De opperrechter in Nieuw-Zeeland heeft een hoger beroep van het Amerikaanse ministerie van Justitie om MegaUpload-baas Kim Dotcom uit te leveren afgewezen. De Amerikanen moeten eerst op de proppen komen met de gedetailleerde bewijslast tegen Dotcom, zodat deze zich kan verdedigen tegen de aantijgingen van de VS.

In dit dossier, dat de Amerikanen niet willen openbaren, zit bijvoorbeeld ook correspondentie tussen de autoriteiten en platen- en filmlobbyclubs RIAA en MPAA. In januari werd met veel machtsvertoon de fileshare-site MegaUpload uit de lucht gehaald en Dotcom en collega's door een tot op de tanden bewapend commandoteam gearresteerd.