Microsoft verkoopt Mediaroom

Microsoft verkoopt zijn IPTV-platform Mediaroom aan Ericsonn, zo meldt The Inquirer. De overname moet beide partijen strategische voordeel opleveren, schrijft VP marketing, strategie and business Yusuf Mehdi in een blogpost op Technet. Beide bedrijven maken geen financiële details bekend.

Microsoft wil zich wat betreft televisie voor 100 procent richten op de Xbox. Ericsson pakt de draad op van Mediaroom, ooit gelanceerd als Microsoft TV, en maakt het onderdeel van zijn Business Unit Support Solutions (BUSS) groep.

Betaald Facebooken

Facebook test Nederlandse gebruikers of zij bereid zijn te betalen voor het sturen van (privé)berichten. De test maakt onderdeel uit van een al langer lopend onderzoek in 36 landen waarbij wordt gekeken of betaalde berichten voor minder spam zorgen, zonder iedereen buiten de directe vriendengroep uit te sluiten, zo meldt woordvoerster Damaris Beems van Facebook Nederland aan Webwereld.

In een aantal landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, worden (advies)prijzen getest. “Uit de prijs moet de gewichtigheid van het sturen van berichten blijken. Onderdeel van de test is om de prijs van berichten aan publieke figuren hoger in te stellen, gebaseerd op het aantal volgers dat zij hebben", aldus Beems, die laat weten dat prijzen daarom niet vast staan. De test wordt uitgevoerd onder 20 procent van de gebruikers in deze landen.

Bètaversie Office 2010 SP2 beschikbaar

De bèta van SP2 voor Office 2010 is nu te downloaden. Het tweede servicepack werd in januari al in beperkte mate uitgerold bij een aantal testers en is nu te downloaden voor iedereen. Microsoft zegt nog weinig over de verbeteringen van het servicepack en wacht tot de officiële aankondiging en uitrol die in de komende weken wordt verwacht. Naar verwachting bevat het naast stabiliteitsverbeteringen ook verbeterde compatibiliteit met Windows 8.