Nepsite Belastingdienst steelt DigiD's

Het Nationale Cyber Security Centrum (NCSC) heeft een namaaksite van de Belastingdienst uit de lucht gehaald die begonnen was met het verzamelen van DigiD-logins. Dinsdag kwamen er volgens het Ministerie van Financiën diverse meldingen binnen van nep-mails, die namens de Belastingdienst en het ministerie waren verstuurd.

In de phishingmails stond dat mensen een belastingschuld van 1000 euro hadden openstaan. Een bedrag dat direct moest worden betaald. Via de e-mail werd doorverwezen naar een website waarop zogenaamd moest worden ingelogd met DigiD. Het NCSC heeft via de hostingprovider de site laten verwijderen.

1000 man weg bij Nokia

De Finse mobieltjesmaker Nokia ontslaat opnieuw een behoorlijk deel van zijn personeel. Dit keer gaat het om 1000 IT-werknemers, schrijft persbureau Reuters. Van die 1000 man worden er 820 getransfereerd naar HCL Technologies en Tata Consultancy Services.

Uiteindelijk zullen er 300 banen daadwerkelijk verdwijnen, voornamelijk in Finland. De ontslagen zijn onderdeel van een eerder aangekondigde reorganisatie. Daarbij verdwijnen in totaal wereldwijd 10.000 banen.

IBM strijdt mee tegen piraterij

IBM gaat onderdeel uitmaken van de Business Software Alliance. BSA is bekend als softwarepiraterijbestrijder, maar richt zijn vizier sinds medio vorig jaar ook op andere onderdelen zoals cloud computing. Onder meer Microsoft, Apple, Intel, Adobe en Dell zijn al lid van de BSA.

Met de aansluiting van patentkoning IBM gaat de strijd tegen illegale software verder. President Robert Holleyman schrijft op de website van BSA blij te zijn dat de ervaring en inzichten van IBM gebruikt kunnen worden bij de bescherming van intellectuele eigendomsrechten.